8. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U OBŽ oduzeta dva vozila u zadnja 24 sata! Dva vozača završila na sudu i ‘produženom boravku’…

2 min read
- Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je doveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 3 dana.

– Jučer u 1,00 sat u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnjak iz Preslatinaca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova – javlja policija o prvom od dva slučaja oduzimanja vozila i nastavlja…

– Vozaču je evidentirana koncentracija od 0,62 promila alkohola u krvi te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je doveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 3 dana.

– Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna boda.

– U 7,50 sati na cesti Markovac Našički – Vukojevci, u nadzoru prometa zaustavljen je 52-godišnjak iz Budimaca, koji je upravljao osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

– Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je doveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 3 dana.

– Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci – zaključuju iz policije.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)