30. siječnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Utaja poreza, krivotvorenje… Policija OBŽ javlja: Četvorka oštetila državu za više od 5.000.000,00 kuna!

1 min read
- Navedeni su u više poreznih uprava dostavljali neistinite i netočne podatke o poslovanju svojih tvrtki, čime su Ministarstvo financija i Državni proračun Republike Hrvatske za više od pet milijuna kuna i to od 1.1.2019. do 31.12.2021. godine.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 57-godišnjakinja i tri počinitelja u dobi od 40, 32 i 30 godina počinili kaznena djela „Utaja poreza ili carine“, „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i „Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje“, a sve sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi – javlja policija iz Osijeka i nastavlja…

– Navedeni su u više poreznih uprava dostavljali neistinite i netočne podatke o poslovanju svojih tvrtki, čime su Ministarstvo financija i Državni proračun Republike Hrvatske oštetili za više od pet milijuna kuna i to od 1.1.2019. do 31.12.2021. godine.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku 19.12.2022. godine obavljene su pretrage na više lokacija, tijekom kojih je uz potvrde oduzeta odgovarajuća poslovna dokumentacija.

– Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)