2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čime je Đukić hranio hrvatsku reprezentaciju u Kataru? Tko je najveći gurman? Zasigurno znate!?

2 min read
Što se količine kalorija tiče, Đukić za N1 objašnjava da to ovisi o svakom od igrača, o fizičkim predispozicijama i pozicijama na kojima igraju. A i izbornik Zlatko Dalić se hrani kao sportaši.

Chef hrvatske nogometne reprezentacije, Osječanin Tomica Đukić, pokazao je sastav dnevnog menija vrhunskih sportaša, kazao i tko je najveći gurman naše reprezentacije, što hrvatski dečki najviše vole jesti, što jede izbornik Dalić? Piše N1.

– Imamo četiri obroka dnevno – doručak, ručak, snack i večeru. U pravilu obavezno imamo svaki dan i za ručak i večeru bijelu ribu, svježu ribu. Obavezno imamo jedno bijelo i crveno meso. Naravno, imamo tu i kvinoje i riže i tjestenine. Kombinacija dosta salata. Stol sa voćem je isto jako širok – kazao je za N1 Đukić.

Kada je u pitanju slatko, Đukić veli da se to sastoji od orašastih plodova i suhog voća. Kada su kolači u pitanju, to je ‘tanko’ za sportaše, samo nekakve pite, štrudlice, savijače.Izbjegavaju kristalne šećere, prazne kalorije. A i liječnici brinu o meniju.

Što se količine kalorija tiče, Đukić za N1 objašnjava da to ovisi o svakom od igrača, o fizičkim predispozicijama i pozicijama na kojima igraju. A i izbornik Zlatko Dalić se hrani kao sportaši.

Nabavljanje namirnica u Kataru bilo je ‘plitak potok’…

– Mi smo imali rok do 22. srpnja za poslati kompletno sve menije za grupnu fazu i prvi dio poslije grupne faze kuharima u hotelu. Nije nam stvarno ništa falilo. Ja moram reći da je Katar što se tiče namirnica obavio izvrstan posao – kazao je nadalje Đukić

A tko je najveći gurman? Iako svi paze, ne prejedaju se, najveći gurman je… Pogađate!?

– Mislim da su gurmani manje više svi, ali ja volim istaknuti našeg Domagoja Vidu. On voli i kobasice i kulene – nizao je Đukić, kazavši kako se na dan utakmice prehrana značajno mijenja, postaje vrlo jednostavna, restriktivna…

– Moraju se napuniti ugljikohidratima. Nema tu teških mesa i umaka. Sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok. Sve onako bazično, čisti okusi. Oni moraju biti zdravi, mirni. Ništa ne smije škripjeti u želudcu – kazao je za N1 Đukić.

Nakon utakmice onda smije biti brze hrane, pomfrita, hamburgera… A nakon Brazila dobili su i grah…

Foto: Youtube (screenshot)