3. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ‘Essekerski recepti’! Danas pripremamo ‘šarana s rižom i krumpirom’! Bit će ovo sjajni blagdani!

2 min read
Najavili smo kako će ekskluzivno za čitatelje portala OsijekExpress.com, a ususret blagdanima, vremenu adventa, potom Božiću, Novoj godini…, prenijeti svakoga tjedna recept, kojim će blagdani postati ‘essekerskiji’.

Kako smo vam i najavili, danas je dan za jedan pravi osječki, ‘essekerski’ recepta, za šarana s rižom i krumpirom, za jelo iz omamine kuhinje, iz vremena kada se ‘ljubilo ruke’ pri pozdravu dame na ulici, ali na vrhunski način na koji samo ova djeca znaju pripremiti. Danas je dan za ŠESTI blagdanski recept iz ‘knjižice’ učenica i učenika osječke Ugostiteljsko-turističke škole.

Učenice i učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škola, Osijek, kuhaju, peku i čuvaju tradiciju u pokaznom praktikumu RCK, u sklopu projekta „Što ćeš danas jesti?“ Njemačke zajednice Zemaljske udruge Podunavskih Švaba iz Osijeka. Sudjeluje oko 75 učenika, koje kroz recepte vode nastavnica slastičarstva Marina Majdenić te nastavnici kuharstva Spomenka Dundović i Zdravko Perković.

Najavili smo kako će ekskluzivno za čitatelje portala OsijekExpress.com, a ususret blagdanima, vremenu adventa, potom Božiću, Novoj godini…, prenijeti svakoga tjedna dva recepta, kojima će blagdani postati ‘essekerskiji’. Tako za vas danas učenice i učenici Ugostiteljsko-turističke škole pripremaju sjajan izbor i ideju za Badnjak.

Šaran s rižom i krumpirima

Potrebne namirnice: šaran 2kg, krumpir 2kg, riža 40 dag, luk 20 dag, sol 10 dag, papar 3 dag, crvena mljevena paprika 2 dag, ulje 1,5 dl

Priprema: Šarana očistiti, malo zarezati i začiniti solju i paprom. Luk narezati na kocke, krumpir na ploške. Dno tepsije namazati uljem i posipati kockicama luka. Preko luka staviti opranu rižu koju prekrijemo s ploškama krumpira. Na krumpir položimo šarana, sve zajedno prelijemo vodom u koju smo dodali soli i mljevenu crvenu papriku, nakon 30 minuta pečenja šarana premažemo uljem i nastaviti peći. Pečenog šarana radi lakšeg rezanja prebaciti na pliticu i okolo servirati rižu i krumpir.

Foto: UTŠO (screenshot)


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other