29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Crkva iz Slavonije moli da u ‘škrabicu’ idu samo euri! Kao i za dar na blagoslovu obitelji!

1 min read
Osim što najavljuju novi cjenik, nove cijene lukna, vjenčanja i pogreba, a zbog prelaska na euro, iz župe su zamolili i vjernike da od 1.1.'23. u 'škrabice' ubacuju samo eure.

Župna crkva župe Crca Isusovog iz Vinkovaca još prije 6 dana je krenula u ozbiljnu pripremu prelaska na euro. Jer, da se razumijemo, bit će ‘vatra’ iza Nove godine zamijeniti veći broj kovanica hrvatskih kuna u eure, a to je ono što se najčešće u ‘škrabicama’ nalazi.

Tako su na Facebooku objavili ‘scan’ župnog listića, gdje je u jednom okviru nekoliko rečenica posvećeno kunama i eurima.

Osim što najavljuju novi cjenik, nove cijene lukna, vjenčanja i pogreba, a zbog prelaska na euro, iz župe su zamolili i vjernike da od 1.1.’23. u ‘škrabice’ ubacuju samo eure.

– Ponizno molimo župljane da od 1.1.’23. ne ubacuju u milostinju ili škrabice kune. Hvala na razumjevanju – napisali su.

Isto tako stoji i zamolba da se za blagoslova kuć, odnosno obitelji, svećenika i ministrante također daruje u eurima. Ukoliko su ukućani u mogućnosti, stoji u objavi i zamolbi.

Iako druge župe možda nisu objavile ovo isto na Facebooku, zacijelo je preporuka valjana i drugdje.

Foto: Pixabay (ilustracija)