5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dame i gospodo, ovo je povijest! Ovo je Duboševica-Udvar! Rampa je podignuta!

2 min read
Na granici u Duboševici bili su predstavnici Policijske uprave osječko-baranjske, među kojima svakako načelnik Ladislav Bece, a koji su s kolegama iz Mađarske obilježili ovaj povijesni trenutak.

Dame i gospodo, ova naslovna fotografija je granični prijelaz Duboševica-Udvar, ova fotografija svjedoči ulasku u ‘schengenski prostor’, podignutu rampu i upaljeno zeleno svjetlo od ponoći 1.1. ‘anno domini’ 2023. Noćas je Hrvatska ušla u ‘schengenski prostor’ EU, a što je značilo i kako su na tri granična prijelaza u Osječko-baranjskoj županiji podignute rampe.

Nema više rampi i granične kontrole u Duboševici, nema ni u Baranjskom Petrovom Selu, nema ni u Donjem Miholjcu. Osječko-baranjska županija također je večeras na simboličan način obilježila ‘spajanje’ s Mađarskom i Europskom unijom u prostoru bez granica.

Na granici u Duboševici bili su predstavnici Policijske uprave osječko-baranjske, među kojima svakako načelnik Ladislav Bece, a koji su s kolegama iz Mađarske obilježili ovaj povijesni trenutak. Naime, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece je sa svojim suradnicima, kao i predstavnicima mađarske policije na graničnom prijelazu s Republikom Mađarskom, točno u ponoć simbolično obilježiio ulazak Hrvatske u ‘schengen’.

– Načelnik Policijske uprave je dizanjem rampe simbolično obilježio ulazak Republike Hrvatske u ‘schengenski’ prostor – javili su jutros priopćenjem i iz PU OBŽ, a nakon što smo sinoć već pisali o svečanom trenutku, trenutku povijesti otvaranja hrvatskih granica prema Europi, odnosno obratno…

– Točno u ponoć između 31. prosinca 2022. godine i 1. siječnja 2023. godine načelnik Policijske uprave osječko-baranjska Ladislav Bece je dizanjem rampe na međunarodnom graničnom cestovnom prijelazu Duboševica – Udvar simbolično obilježio ulazak Republike Hrvatske u schengenski prostor u nazočnosti svojih suradnika i predstavnika mađarske policije – nastavljaju iz policije i zaključuju…

– Na području Policijske uprave osječko-baranjske granica s Republikom Mađarskom je u ponoć otvorena za sve putnike i na graničnim prijelazima Donji Miholjac i Baranjsko Petrovo Selo.

Sretna vam Nova godina i sretan ulazak u ‘schengen’.

Foto: OsijekExpress.com