4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Trenutak kada se podigla rampa u Duboševici! Slobodan prolaz! Szabad Atjaras!

1 min read
- Na području Policijske uprave osječko-baranjske granica s Republikom Mađarskom je u ponoć otvorena za sve putnike i na graničnim prijelazima Donji Miholjac i Baranjsko Petrovo Selo.

– Načelnik Policijske uprave je dizanjem rampe simbolično obilježio ulazak Republike Hrvatske u ‘schengenski’ prostor – javili su jutros priopćenjem i iz PU OBŽ, a nakon što smo sinoć već pisali o svečanom trenutku, trenutku povijesti otvaranja hrvatskih granica prema Europi, odnosno obratno…

– Točno u ponoć između 31. prosinca 2022. godine i 1. siječnja 2023. godine načelnik Policijske uprave osječko-baranjska Ladislav Bece je dizanjem rampe na međunarodnom graničnom cestovnom prijelazu Duboševica – Udvar simbolično obilježio ulazak Republike Hrvatske u schengenski prostor u nazočnosti svojih suradnika i predstavnika mađarske policije – nastavljaju iz policije i zaključuju…

– Na području Policijske uprave osječko-baranjske granica s Republikom Mađarskom je u ponoć otvorena za sve putnike i na graničnim prijelazima Donji Miholjac i Baranjsko Petrovo Selo.

Dakle, dame i gospodo, ova naslovna fotografija je granični prijelaz Duboševica-Udvar, ova fotografija svjedoči ulasku u ‘schengenski prostor’, podignutu rampu i upaljeno zeleno svjetlo od ponoći 1.1. ‘anno domini’ 2023. Noćas je Hrvatska ušla u ‘schengenski prostor’ EU, a što je značilo i kako su na tri granična prijelaza u Osječko-baranjskoj županiji podignute rampe. Nema više rampi i granične kontrole u Duboševici, nema ni u Baranjskom Petrovom Selu, nema ni u Donjem Miholjcu. Osječko-baranjska županija također je večeras na simboličan način obilježila ‘spajanje’ s Mađarskom i Europskom unijom u prostoru bez granica.

Foto: PU OBŽ (screenshot)