19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kod Nemetina: Nasukavanje na Dravi bez štete i problema!?

1 min read
Neslužbeno doznajemo kako je nasukavanje prošlo bez štete za plovilo, bez ozljeda, 'bez ogrebotine' što bi se reklo, kako je sve skupa više 'zanimljiviji' prizor nego događaj.

Negdje nasuprot Azila, na Dravi, kod Nemetina, nasukalo se, navodno, veće plovilo. Nekako to ne treba čuditi, s obzirom da je mjesecima, uz kraća ‘intermezza’ rasta vodostaja, Drava kod Osijeka, zapravo, vrlo niska. Vodostaj Drave kod Osijeka danas je, recimo, bio oko -105 centimetara, a bio je takav i prije koji dan, kada je do nasukavanja došlo.

Pa ipak, nasukavanje ne znači istovremeno i da Drava nije plovna, neslužbeno dozajemo. Sredinom korita, kako smo i ranije, čak i za nižeg vodostaja, komunicirali sa stručnjacima, Dravom se može ploviti. Kako ne možemo znati što se točno u ovoj situaciji dogodilo, možemo samo laički pretpostaviti kako se plovilo našlo gdje je ipak bilo malo pliće.

Neslužbeno doznajemo kako je nasukavanje prošlo bez štete za plovilo, bez ozljeda, ‘bez ogrebotine’ što bi se reklo, kako je sve skupa više ‘zanimljiviji’ prizor nego događaj.

Foto: Čitatelj