17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Pucnjava’ ispred kafića! Donio pištolj i dao dvojici da pucaju!

1 min read
I koliko god plinski pištolj pojedinci smatrali neusporedivim s vatrenim oružjem, njihovo streljivo može imati različita plinska punjenja, a izgled i buka svakako su uznemirujući. I opasni.

– Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 35, 28 i 27 godina, za koje je potvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – javlja policija i pojašnjava što se dogodilo…

– Naime, 31. prosinca 2022. godine, ispred ugostiteljskog objekta na području grada Slavonskog Broda, između 13,30 i 14,30 sati, 27-godišnjak je donio plinski pištolj (kojeg posjeduje uz odobrenje), nakon čega je pištolj dao 35-godišnjaku i 28-godišnjakinji koji su ispred kafića ispalili po jedan hitac – nastavlja policija.

Razumjevanja radi, plinski pištolji ‘ispaljuju’ startno ili plinsko streljivo. Vrlo često stvaraju veliku buku, izgledaju kao ‘pravi pištolji’, ne ispaljuju zrna, no njihovo posjedovanje je regulirano Zakonom i obvezna je prijava kod nabave nadležnoj policijskoj upravi. I koliko god plinski pištolj pojedinci smatrali neusporedivim s vatrenim oružjem, njihovo streljivo može imati različita plinska punjenja, a izgled i buka svakako su uznemirujući. I opasni.

– Policijski službenici su od 27-godišnjaka oduzeli plinski pištolj uz potvrdu o oduzimanju predmeta, dok protiv svo troje podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)