25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hrvatski policajac dvojnog državljanstva u Srbiji primio poziv za tamošnju vojsku! MUP ga udaljio iz službe!

1 min read
- Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe - kazao je glasnogovornik PU VSŽ Živković.

Policajac (21) iz PU VSŽ, inače dvojnog državljanstva, udaljen je iz tamošnje službe 7. studenoga. Jer, preuzeo je poziv Vojske Srbije, o tome obavijestio nadređenog rukovoditelja… PU VSŽ javlja kako je to jedini takav slučaj u MUP-u.

– Policijska uprava vukovarsko- srijemska je temeljem članka 12. Zakona o policiji rješenjem udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika koji je raspoređen u Postaju granične policije Tovarnik te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti – kazao je za medije glasnogovornik Dragoslav Živković, dodajući kako je spomenuti policajac kontakt s predstavnicima Vojske Srbije ostvario na teritoriju Srbije, ondje preuzeo poziv za upis u vojnu evidenciju.

– Time je teško naštetio interesima službe i ugledu MUP-a, a ujedno je dovedena u pitanje i njegova dostojnost za obavljanje policijske službe – kazao je glasnogovornik PU VSŽ Živković.

Foto: Pixabay (ilustracija)