29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prnjat na ‘Fejsu’: Da je žene samo jednom pokosila muška gripa, mi nikad više ne bi slušali o porodu!

3 min read
Jedna je teorija da 'ženski imunitet', baš kao i žene, može 'mutitaskati', dok muškarcima imunitet, kao 'jednojezgreni procesor', skroz 'navali' na prehladu i sve druge funkcije 'pogasi'.

Prije otprilike dva tjedna pisali smo o razlikama između muškaraca i žena u prihvaćanju stanja bolesti, prehlade konkretno, gripe…, kao i mogućim znanstvenim dokazima kako imunitet muškaraca i žena različito djeluje. Jedna je teorija da ‘ženski imunitet’, baš kao i žene, može ‘multitaskati’, dok muškarcima imunitet, kao ‘jednojezgreni procesor’, skroz ‘navali’ na prehladu i sve druge funkcije ‘pogasi’.

Međutim, ovim se fenomenom, manje pitanjem, više doživljajem, u svojevrsnom ‘proznom djelu’, na Facebooku zabavio jedan naš poznati Osječanin, Alen Prnjat, naslovivši tekst – ‘Muška gripa’. Prepuštamo vas ‘lakim notama’ i zabavi…

Mislimo, jasno je valjda, ovo je sjajna šala i zafrkancija 🙂

Muška gripa

Novu sam godinu dočekao u krevetu, s temperaturom. Prošlogodišnji doček proveo sam bez nje , a što se kreveta tiče, krevet i ja smo konstanta. Ne slavim ja kad mi se kaže već kad mi se oće… – piše Prnjat i nastavlja…

Nema veće boli i opakije bolesti od muške gripe. I onih podmuklih 37 koji svom silinom razaraju muško tijelo, nespremno da se samo izbori s tom opakom bolesti. Doktori još nisu objasnili zašto je tome tako, ali ženska gripa je ništa. To i ne postoji. Koliko god toplomjer pokazivao isto. Njih ne napada tom silinom, ne odumiru im mišići, njima ne puca glava i mogu se kretati. Ljubomorne na nas koji se raspadamo, složile su neku priču o porodu i kako je to bolno i šta ja znam, ali da ih je samo jednom pokosila muška gripa, mi nikad više ne bi slušali o porodu. Zbog čega žene ne razumiju i preziru mušku gripu? Vjerojatno zato, što nam je u trenucima dok se borimo za goli život, potrebna njihova pomoć. Nije se rodio muškrac koji je gripu prebolio sam. Od kad znamo za sebe u borbi s gripom, pored nas su majke, bake, sestre, pa potom žene i kćerke. Jednako nadrkane. Dok se mi borimo za život, njima je sve teško!!?? I donijeti čaj i namjestit jastuk, i skuhati toplu ali ne prevruću juhu, i nasjeckati obrok na sitno kako bi ga mi mogli progutati. Donijeti limun..il narandžu..ili nešto slatko. Prozračiti. Pa opet namjestit jastuk. I tako u krug. Stalno im je nešto teško!!?? Nasmij se malo, jbt.

Zamislite da smo mi tako nadrkani kad one rađaju?? A ne, ne, ne….Mi smo u trenucima dok one rađaju veseli!! Nasmijani!! Dostupni. Spremni ispuniti svaku želju. Glazbenu. Na šanku!! Mi smo veseli i tu smo zbog njih.

Osim anatomskih, osnovne razlike između muškaraca i žena leže u činjenici da ženska gripa ne postoji a da je muška nešto najgore što se može dogoditi. I da, kad je njima najteže mi smo veseli, a kad je nama teško….odrade jbg, ne mogu reć, al taj pogled… Nasmij se sestro malo!! – zaključuje u tekstu Prnjat.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pexels (ilustracija)