28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac na sudu: “Popio sam, ali policajac nije dobro vidio! Gurao sam bicikl, nisam vozio”

1 min read
Slavonac nije negirao da je popio te večeri, ali je opovrgavao da je vozio bicikl u trenutku kada ga zaustavio policijac.

Presuda je pravomoćna, pokušaj obrane nije prošao. No, Slavonac je pokušao uvjeriti sud kako nije vozio bicikl po nogostupu, već ga je gurao, a policajac to sve, prema njegovoj verziji, nije dobro vidio. Naime, sukladno presudi, Slavonac je zatečen ljetos u sumrak, u srpnju oko 20 sati, u Virovitici, u Ulici Ferde Rusana, kako vozi bicikl pod utjecajem alkohola od 1,24 promila. Na nogostupu.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog, uz novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 800 kuna i troškove prekršajnog postupka, još 180 kuna. Slavonac je uložio prigovor, a onda je sve završilo kod prekršajnog suca, piše portal Danica.hr.

Slavonac nije negirao da je popio te večeri, ali je opovrgavao da je vozio bicikl u trenutku kada ga zaustavio policijac.

– Kad je naišao policijac na motociklu, ja sam hodao i gurao bicikl po nogostupu. On me vjerojatno vidio nešto ranije kako vozim. Ja kad sam pijan niti ne mogu voziti bicikl, već ga guram – tvrdio je Slavonac na sudu, odbivši prijedlog suca da se suoči s policajcem.

Na kraju je molio je za razumijevanje oko kazne, jer ima troje male djece i teško živi. Kazna je na kraju 270 kuna i 180 kuna troškova.

Foto: Pixabay (ilustracija)