19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Poslije Mije Dimšić i Aklee Neon, Osijek ima novu uzdanicu za Doru! Meri Andraković!

1 min read
Skladbe su danas objavljene na Drugom programu Hrvatskog radija, a potom su objavljene i na Youtubeu.

Poslije lanjske pobjednice iz Osijeka Mije Dimšić, nakon Doroteje Zovko, Aklee Neon, na Doru ove godine stiže još jedna Osječanka, Meri Andraković, glazbenica i glumica, umjetnica. HRT je, naime, objavio, pjesme i izvođače koji će se natjecati na ovogodišnjoj Dori, izlučnom natjecanju za Eurosong.

Skladbe su danas objavljene na Drugom programu Hrvatskog radija, a potom su objavljene i na Youtubeu.

Bye Bye Blodne naziv je skladbe s kojom će se Osječanka natjecati, a ptov jake konkurencije, mahom iz Rijeke i Zagreba. Među konkurencijom su joj Damir Kedžo, Martha May, Tajana Belina, Đana, Boris Štok, Maja Grgić, Patricia Gasparini, Krešo i Kisele kiše, Eni Jurišić, The Splitters, Yogi, Detour, Hana Mašić, Harmonija disonance, Barbara Munjas, Top of the Pop ft. Mario 5reković, a svakako najzvučnije ime na Dori je Let 3.

Meri Andraković, inače, rođena je u Osijeku, a pjevanjem se bavila od djetinjstva. Šira javnost ju je upoznala ulaskom u superfinale RTL-ovih Zvjezdica. Bila je među prvih 6 natjecatelja. U kazalištu se, pjevanjem, okušala u mjuziklu Moje pjesme, moji snovi. Ona je bila Louise von Trapp na daskama HNK-a u Osijeku. Osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta za mlade umjetnike do 30 godina.

Izravni prijenos Dore iz opatijske dvorane je u subotu, 11. veljače, u 20:05 sati na Prvom programu.

Foto: Youtube (screenshot)