29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić ponovno pred medijima! Nova pitanja i odgovori! “Ne smatram smjenu premijerovom provokacijom…”

2 min read
Upitan smatra li to premijerovom provokacijom, Anušić je kazao da ne smatra, ali ako i jest provokacija, da na nju neće reagirati.

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a OBŽ, inače i župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, danas je ponovno razgovarao s novinarima o posljednjem aktualnom političkom trenutku, smjeni ministrice Nataše Tramišak. Učinio je to stoga što nisu svi mediji čekali njegov izlazak sa sinoćnje sjednice Županijskog odbora stranke. Ponovljene su uglavnom iste riječi, ali su postavljena i neka druga pitanja.

Čvrsto je stao iza ranijih izjava kako se sa smjenom ministrice ne slaže, da je glasao protiv, ali da neće rušiti Vladu, kao i da je potpora Vladi neupitna. Dodao je Anušić i kako mu ne pada na pamet rušiti nešto što je stvarao posljednjih godina sa suradnicima, kako je HDZ u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji postigao vrhunske rezultate, nikad ranije ostvarene. Dakako, rečeno je ponovno i kako ne razumije razlog smjene ministrice, ali da premijer Andrej Plenković ima legitimitet sam sastavljati svoj tim.

Upitan smatra li to premijerovom provokacijom, Anušić je kazao da ne smatra, ali ako i jest provokacija, da na nju neće reagirati.

Vezano za povratak Nataše Tramišak u Sabor, kao i njegovu izjavu da se vraća u Županiju, Anušić je kazao kako je jasno da dvije plaće neće i ne može primati, da će u Županiji biti pomoć.

Upitan za postojanje ili nepostojanje povjerenja između njega i premijera, Anušić je također bio jasan…

– Ako premijer nema povjerenja u mene, ja mogu odstupiti s mjesta potpredsjednika stranke. Ali, mislim da ima povjerenje… – kazao je Anušić, dočim je funkcija župana samo u nadležnosti birača.

Dodao je i da je njihov odnos dobar.

– Naši odnosi su stabilni i normalni i nastavit će se razvijati.

Pitanja su se još nizala o ulaganjima u Slavoniju i projektima, je li njihova provedba sada ‘na ledu’ s novim ministrom koji nije iz Slavonije, no Anušić to ne želi doživljavati na takav način…

– Ministar je za cijelu Hrvatsku, ne za županiju. Očekujem da se svi tako ponašaju… Naravno da je dobrodošao. Pozivam ga da vidi što je napravila bivša ministrica. Očekujem da surađuje sa nama kako surađuje s ostalima – dodao je, navodeći čitav niz ministara koji su dolazili i dolaze u Slavoniju.

– Radimo sustavno i planski, te pripremamo brojne projekte. Krenuli smo uzlaznom putanjom jer smo promijenili politiku  koja je do tada egzistirala, koja je bila isključivo politikanstvo najtežeg oblika i nije ništa dobrog donijela Slavoniji – dodao je.

Naposljetku je odbacio Anušić teoriju po kojoj iza smjene ministrice stoji Vladimir Šeks, što je bilo izravno novinarsko pitanje.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)