2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvoren 8. WineOS, sajam vina, delicija i ugodnog življenja!

2 min read
- Ovakva događanja su jako važna za turizam u OBŽ, jer svaki ovakav događaj, a posebno ovaj, generiraju veliki broj dolazaka turista i sudjeluju u povećanju broja dolazaka, noćenja... Ovdje je danas preko 100 izlagača... - kazao je zamjenik župana OBŽ Mato Lukić.

Otvoren je sinoć 8. WineOS, sajam vina, delicija i ugodnog življenja! Na otvorenju su uz organizatora Borisa Ocića, ispred Udruge Dekanter, bili zamjenik župana Mato Lukić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham i direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham sudjelovao je u otvorenju Sajma vina WineOS  koji je osmi u nizu u gradu na Dravi.  

Sajam će trajati dva dana, 13. i 14. siječnja, a i ove se godine smjestio u prostorije Sportske dvorane Gradski vrt gdje se susreću brojni vodeći proizvođači vina i delicija. Tako će posjetitelji i ove godine imati priliku uživati u novim eno-gastro doživljajima uz neizostavne tradicionalne edukativne radionice. Na sajmu će se predstaviti i kušati vina, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina. 

Vladimir Ham s ponosom ističe da je i ovaj osmi sajam međunarodnog karaktera, a riječ je dakako o najvećem vinskom festivalu na istoku Hrvatske. Svim sudionicima i posjetiteljima zaželio je toplu dobrodošlicu i nezaboravne trenutke u otkrivanju novih vinskih doživljaja, što je nedvojbeno veliki doprinos turističkoj promidžbi ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

– Ovakva događanja su jako važna za turizam u OBŽ, jer svaki ovakav događaj, a posebno ovaj, generiraju veliki broj dolazaka turista i sudjeluju u povećanju broja dolazaka, noćenja… Ovdje je danas preko 100 izlagača… – kazao je zamjenik župana OBŽ Mato Lukić.

Tekst: OsijekExpress.com, Grad Osijek, foto: OBŽ