5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DHMZ najavljuje snijeg! Evo kada ga se i u kojim uvjetima može očekivati u Osijeku…

1 min read
Od četvrtka, 19. siječnja, zapuhat će sjeverni vjetar, s njim pasti i temperatura, ali nedovoljno da bi padalo više od kiše. A onda?

Snijeg o kojem ‘bruje’ redom svi nacionalni mediji, kojeg ustalom najavljuje i DHMZ, kako za gorsku Hrvatsku, tako i nizine, provjerili smo, k nama može doći tek u subotu.

Tvrdi to meteogram DHMZ-a, računala prognoza, s ne odveć točnosti, ne na razdoblje od 7 dana, ali s odgovarajućim smjernicama.

Prema meteogramu, do srijede, 18. siječnja, izmjenjivati će se oblačno vrijeme u Osijeku, s malo sunca, nešto i kiše, a temperaturom uglavnom do 10, 12 stupnjeva.

Od četvrtka, 19. siječnja, zapuhat će sjeverni vjetar, s njim pasti i temperatura, ali nedovoljno da bi padalo više od kiše. A onda?

Pa ipak, u subotu i nedjelju, 21. i 22. siječnja možemo očekivati snijeg u Osijeku, veli meteogram DHMZ-a, ali uz kišu i temperturu iznad nule, što ne obećava zadržavanje snijega. Barem ne u ta dva dana.

Inače, za cijelu Hrvatsku, a tako onda i Slavoniju i Baranju, odnosno nizine, DHMZ je prije koji dan objavio kartu s mogućim visinama snijega. Kod nas je to oko 5 centimetara, ali u zapadnijim dijelovima.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & DHMZ (screenshot)