5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dvorana Centra Sokol ispunjena je gimnastičkim talentima iz svijeta!

3 min read
Izraelska reprezentacija već tradicionalno pripreme održava u Centru Sokol, za koji je riječi hvale imao i trener juniora Ilan Korchak.

– Izvrstan početak godine u najsuvremenijem gimanstičkom centru u regiji – Centar Sokol ponovo je domaćin vrhunskim sportašima iz svijeta gimnastike. Uz osječki seniorski sastav, dvoranu dijele i juniorska reprezentacija Izraela te jedni od najboljih gimnastičara svijeta iz Ukrajine – javljaju iz Sokola i GD Osijek Žito i nastavljaju…

– Centar je u punom pogonu što u biti i je cilj od samog početka, napuniti ga s gimnastičkim talentima iz cijelog svijeta. S nama je juniorska izraelska reprezentacija, a paralelno s njima i jedni od najboljih gimnastičara svijeta, ukrajinci Ilija Kovtun i junior Radomyr Stelmakh. Ovdje se pripremaju u vrhunskim uvjetima i zajedničkom energijom potiču jedni druge na napredak. Ukrajinska reprezentacija s nama je još od ljeta, zbog zbivanja u njihovoj zemlji, a trenerica Irina Nadyuk odlučila je, sa navedenim gimnastičarima, ostati kod nas, nadamo se i cijelu ovu godinu. Što se tiče naših Aurela, ovo mu je strašan vjetar u leđa jer svi potiču jedni druge, a atmosfera je radna i vrlo profesionalna. U pojedinačnom sportu je jako teško trenirati sam i upravo ta motivacija svakodnevnog treninga u okruženju vrhunskih gimnastičara je izvrsna, pogotovo u smislu predstoječih natjecanja koja nam ubrzo dolaze – izjavio je Vladimir Mađarević, direktor Centra Sokol i glavni trener GD Osijek – Žita.

Izraelska reprezentacija već tradicionalno pripreme održava u Centru Sokol, za koji je riječi hvale imao i trener juniora Ilan Korchak.

– Jako smo sretni i zahvalni na prilici da treniramo u objektu kao što je Centar Sokol, vrhunska dvorana s ljubaznim osobljem. Zaista se radujemo našem boravku ovdje!

– Ukrajinski reprezentativci u Osijek su stigli početkom ljeta 2022. godine zbog nesretnih okolnosti u njihovoj zemlji. Centar Sokol vrlo je brzo nadmašio sva njihova očekivanja, toliko da se i ponajbolji višebojac svijeta Ilija Kovtun, zajedno s trenericom Irinom Nadyuk, odlučio ostati – kazuju iz kluba.

– U Osijek smo stigli početkom ljeta i tada je s nama bio veći dio naše ukrajinske reprezentacije. Domaći treneri i uprava sportskog centra Sokol cijelo vrijeme su nam pomagali i pomažu nam još uvijek! Zahvaljujući njima od prvih dana našeg dolaska u Hrvatsku imamo smještaj, hranu, dvoranu, bazen, saunu i još mnogo toga. Jako mi je ugodno boraviti i trenirati ovdje. Atmosfera je sigurna i opuštajuća, a trenerica Irina i ja imamo veliku sreću što imamo priliku biti i trenirati ovdje! – zahvalan je bio Kovtun.

Dolazak vrhunskih gimnastičara u Centar Sokol zasigurno je pozitivno iskustvo i za najboljeg Hrvatskog parteraša, osječanina Aurela Benovića.

– S obzirom da inače treniramo sami, ovo nam je odlična situacija u dvorani jer se međusobno motiviramo i to nam podigne fizičku i psihičku pripremu na višu razinu. Sa Ilijom treniram već neko vrijeme i to mi zaista pomaže za pripreme za nadolazeća natjecanja. Također sam sretan zbog dolaska juniorske reprezrentacije Izraela, s kojima smo se već svi sprijateljili i uživamo u zajedničkim treninzima.

Foto: GD Osijek-Žito