29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još jedan pokušaj ‘dizanja kredita’ na internetu! Ni kredita, ni novca…

1 min read
- Nakon što je kupio bonove i njihove fotografije poslao počinitelju na e-mail adresu, pozajmicu nije dobio, a počinitelj je prekinuo daljnju komunikaciju.

Nakon nedavnog slučaja gdje je u više iteracija muškarac uplaćivao, zacijelo, razne ‘kolaterale’, depozite, sve do iznosa od 26.000 eura, a kako bi ‘podigao kredit’ od 100.000 eura, putem Facebooka, u čemu je, razumije se, izigran, stiže novi slučaj.

Iznosi su, hvala Bogu, manji. Iako, kad’ se nema, sve je puno.

– Jučer, 15. siječnja, u Policijskoj postaji Vinkovci 35-godišnjak je prijavio kako je prevaren prilikom traženja pozajmice – javlja policija i nastavlja…

– Naime, nepoznata osoba koja nudi pozajmice, a koju je oštećeni pronašao pretraživanjem interneta, dovela ga je u zabludu obećavši da će mu posuditi novčani iznos od 10.000 eura uz prethodnu kupovinu dva „paysafe“ bona u vrijednosti od sveukupno 200 eura.

– Nakon što je kupio bonove i njihove fotografije poslao počinitelju na e-mail adresu, pozajmicu nije dobio, a počinitelj je prekinuo daljnju komunikaciju.

– Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“ – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)