28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kapulica i Šarić, doznaje N1, prozvali Anušića, ali župan OBŽ im nije ostao dužan!?

1 min read
Premijer Andrej Plenković je na sve, nastavlja N1, rekao da HDZ jest demokratska stranka i da se može iznijeti svoje mišljenje.
Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Na prvom predsjedništvu HDZ-a nakon smjene bivše ministrice Nataše Tramišak, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica i šef iste Zajednice Vukovarsko-srijemske županije Josip Šarić, prozvali su potpredsjednika HDZ-a i župana osječko-baranjskog Ivana Anušića zašto je glasao protiv premijerove odluke, smatrajući, između ostalog, da za stranku nije dobro da se javno iznosi neslaganje s odlukama predsjednika Vlade – doznaje i piše N1.

Anušić je, neslužbeno doznaje N1, na to odgovorio da je HDZ demokratska stranka i da se on ’91. godine borio za to da svatko može izraziti svoje mišljenje, ponavljajući kako je bio jasan da neće rušiti premijera ni Vladu, da nema nikakve pobune slavonskog HDZ-a, ali da se sa smjenom Tramišak ne slaže.

A malo zatim je, doznaje N1, iznio rezultate osječko-baranjskog HDZ-a na parlamentarnim i lokalnim izborima, usporedivši ih s onima iz Vukovarsko-srijemske županije, kazavši kako na lokalnim izborima nižu znatno lošije rezultate.

Premijer Andrej Plenković je na sve, nastavlja N1, rekao da HDZ jest demokratska stranka i da se može iznijeti svoje mišljenje. Dodao je kako oporba koristi svaku ‘krhotinu’ kako bi napadala HDZ. Kazao je i da to što je smijenjen neki ministar ne znači da HDZ o tom kraju Hrvatske ne vodi računa.

Foto: OsijekExpress.com (screenshot)