29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krenuli upisi u GD Osijek Žito! Baby Gym, predškolci, školarci… A ima i za velike…

2 min read
Naime, Gimnastičko društvo Osijek – Žito ponovno kreće s upisima novih članova u brojne programe treniranja namijenjene svim dobnim skupinama - od onih najmlađih pa da osoba u zrelijoj životnoj dobi.

– Jeste li znali da je ime Gimnastičkog društva Osijek – Žito nastalo iz riječi „gombanje“ što u slobodnom prijevodu znači kotrljanje, prevrtanje? Ako vaši najmlađi to nisu probali, onda svakako treba iskoristiti priliku u Sokolu naučiti kako vješto skočiti u jamu sa spužvicama, skakati na trampolinu i početi učiti zvijezdu, stoj i kolut! – uvode ‘u priču’ u pozivu na trening za najmlađe iz Osijek-Žita.

Naime, Gimnastičko društvo Osijek – Žito ponovno kreće s upisima novih članova u brojne programe treniranja namijenjene svim dobnim skupinama – od onih najmlađih pa da osoba u zrelijoj životnoj dobi.

– Izvrsna je ovo prilika svim zainteresiranim rekreativcima da se okušaju u posebno osmišljenim programima rekreacije i započnu s razvijanjem osnovne snage cijelog tijela. Uz to, kroz treninge u Sokol Centru razvija se osnovna fleksibilnost i koordinacija koja će svima uvelike pomoći izgraditi samopouzdanje što je svakako odličan dodatni motiv – nastavljaju iz kluba, dodajući…

– Kako bi najmlađi članovi pronašli svoje mjesto u dvorani Sokol, tu je nekoliko mogućnosti za izabirati sljedeće programe:

  • BABY GYM – izvrstan program za bebe od 1,5 do 3 godine starosti koji, uz pratnju roditelja, na treningu razvijaju osnovnu razinu motorike i koordinacije
  • PREDŠKOLCI – cilj programa je na zabavan i jednostavan način naučiti djecu u dobi od 3 do 7 godina osnovnim gimnastičkim elementima kao što su kolut, zvijezda i stoj
  • ŠKOLARCI – ovaj program namijenjen učenicima osnovne škole, a uključuje kondicijsku pripremu, vježbe snage i fleksibilnosti te učenje lakših i težih gimnastičkih elemenata

O tome kako im se sviđaju treninzi u GD Osijek – Žitu govori mama Smiljana…

– Moja desetogodišnja djevojčica trenira gimnastiku već 4 godine. S radošću dolazi na treninge te ih vrlo rado iščekuje. Uvjeti u kojima se trenira u Sokolu su doista izvrsni i motivirajući kako za djecu tako i za roditelje, a treneri su predani i posvećeni djeci te brinu o kvaliteti rada te napretku djece. U takvom okruženju djeca razvijaju sportski duh, međusobnu suradnju, razvijanje tolerancije i pozitivnog ozračja te dobrih međuljudskih odnosa.

– Velika prednost treniranja u Sokol Centru je mogućnost istovremenog treninga više članova obitelji na različitim programima prilagođenima svakom pojedincu, a svi novi članovi imaju mogućnost isprobati treninge u Sokol Centru uz 1 besplatni dolazak. Primjerice, dok djeca u velikoj gimnastičkoj dvorani grade svoje motoričke sposobnosti, roditelji istovremeno mogu odraditi, jedan od njima najboljih, programa za odrasle – zaključuje se u pozivu.

Raspored treninga dostupan je na poveznici: http://gdosijek.hr/raspored-treninga Više informacija o programima i upisima moguće je dobiti na broj 099 369 0155, na e-mail gdosijekzito.clanstvo@gmail.com i na web stranici Gimnastičkog društva Osijek – Žita.

Foto: GD Osijek-Žito, Marko Banić