5. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Odzvonilo roamingu u Srbiji i BiH!? Ali, postoji ‘trik’ po kojem nećete tamo moći uzeti pretplatu…

1 min read
U svemu bi trebao postojati i 'trik' za 'domišljate', odnosno 'sigurnosna kočnica' za izbjegavanje plaćanja regularnih hrvatskih i europskih cijena.

Ove godine, ‘anno domini 2023.’ očekuje se kako će zaživjeti sporazum o roamingu koji bi se ‘protegnuo’ na sve zemlje zapadnog Balkana, što bi telefoniranje i ‘surfanje’ u tim zemljama trebalo za građane EU, tako i nas iz Hrvatske, učiniti cjenovno jednakima kao i kod kuće. To već odavno važi u cijeloj EU, a sada je na pragu proširenja.

Sporazum predviđa uključenje Srbije, Sjeverne Makedonije, BiH…, piše danas Index.hr, dodajući kako je to danas na Twitteru objavio i saborski zastupnik Bojan Glavašević, kazavši nadalje kako je u saboru održan odbor za europske poslove, na kojem je državna tajnica Andreja Metelko Zgombić rekla da je glavni sporazum već potpisan, ali treba potpisati još par manjih sporazuma.

U svemu bi trebao postojati i ‘trik’ za ‘domišljate’, odnosno ‘sigurnosna kočnica’ za izbjegavanje plaćanja regularnih hrvatskih i europskih cijena.

– …bit će tu i zaštitna klauzula, koja će spriječiti da, primjerice, netko iz Hrvatske uzme pretplatu u Srbiji pa plaća po nižim, dampinškim cijenama – rekao je Glavašević za Index.

Foto: Pixabay (ilustracija)