2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U pol’ bijela dana: U Zagrebačkoj u Osijeku vozio pijan, bez dozvole, istekle prometne… U zatvoru je!

1 min read
...osim što nije imao vozačku, što ju ne smije ni zatražiti sljedeće dvije godine, osim što mu je istekla prometna i što je već presuđen tri puta prije, sjeo je za volan i provozao se Osijekom. Eno ga u zatvoru...

Rekli bi ljudi – ‘dotjerao je cara do duvara’. Jer, osim što nije imao vozačku, što ju ne smije ni zatražiti sljedeće dvije godine, osim što mu je istekla prometna i što je već presuđen tri puta prije, sjeo je za volan i provozao se Osijekom. Eno ga u zatvoru…

– U 12,45 sati u Zagrebačkoj ulici u Osijeku u nadzoru prometa zatečen je 25-godišnjak iz Zoljana, koji je upravljao osobnim automobilom, a istekla mu je važnost prometne dozvole za više od 15 dana za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može u roku od dvije godine podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zbog prikupljenih devet negativnih bodova te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,87 promila – javlja policija.

– Kako je vozač unazad tri godine tri puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, uhićen je i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Isti dan je priveden na sud te mu je produženo zadržavanje na 15 dana i sproveden je u zatvor.

– Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.570 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i tri boda – zaključuju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)