2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Iz BiH ‘naoružan’ stigao na granicu! Carina pregledala unutrašnjost automobila…

1 min read
Policijski službenici su 29-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - zaključuje se.

– Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 17. siječnja, u 19.09 sati, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine kontrolirali osobni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka) i 29-godišnjeg vozača – javlja policija i dodaje…

– Pritom su u unutrašnjosti automobila pronašli i oduzeli plinski pištolj, kutiju sa 43 komada plinskog streljiva kalibra 9 mm i spremnik za plinski pištolj, koje vlasnik nije prijavio policiji niti carini prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici su 29-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana – zaključuje se. 

Razumjevanja radi, plinski pištolji ‘ispaljuju’ startno ili plinsko streljivo. Vrlo često stvaraju veliku buku, izgledaju kao ‘pravi pištolji’, ne ispaljuju zrna, no njihovo posjedovanje je regulirano Zakonom i obvezna je prijava kod nabave nadležnoj policijskoj upravi. I koliko god plinski pištolj pojedinci smatrali neusporedivim s vatrenim oružjem, njihovo streljivo može imati različita plinska punjenja, a izgled i buka svakako su uznemirujući. I opasni.

Foto: Pixabay (ilustracija)