2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Godina i pol bezuvjetnog zatvora! U tovarnom prostoru vozio 35 migranata (slovima: tridesetipet)!

2 min read
A sjećate se, bilo je u pojedinim slučajevima i pucnjave i napada vozilima na policiju.

Nakon dvojice od trojice Moladavaca, presudu je dočekao i izvjesni Albanac, koji je prošle godine uhvaćen u ‘švercanju’ ljudi kroz Hrvatsku, u periodu početkom i sredinom godine, kada su redom lovljeni kamioni i kombiji po Slavoniji. A sjećate se, bilo je u pojedinim slučajevima i pucnjave i napada vozilima na policiju.

– Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je 14. prosinca 2022., zaprimilo pisani otpravak presude Općinskog suda u Vinkovcima na temelju sporazuma stranaka, protiv državljanina Republike Albanije (1989.) zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije i potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. i 2. KZ/11, a koja je pravomoćna s danom 30. prosinca 2022. – javlja DORH i dodaje…

– Navedenom presudom optuženik je proglašen krivim da je 13. lipnja 2022. oko 21:20 sati, u blizini Babine Grede, počinio navedeno kazneno djelo u cilju da se okoristi i omogući kretanje kroz Republiku Hrvatsku stranim državljanima bez valjanih osobnih dokumenata za prelazak državne granice, a za koje je znao da su mimo graničnog prijelaza ušli u Republiku Hrvatsku. Optuženik je, po prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem i prema uputama koje je od njega dobio, primio u tovarni prostor teretnog automobila, kojim je upravljao, trideset i pet stranih državljana, a za što je po obavljenom prijevozu trebao dobiti tisuću eura.

– Optuženik je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i jedanaest mjeseci, a potom mu je, na temelju čl. 57. st. 1., 2. i 5. KZ-a, izrečena djelomična uvjetna osuda na način da se od izrečene kazne zatvora izvršava jedna godina i pet mjeseci zatvora, dok se preostali dio izrečene kazne od jedne godine i šest mjeseci neće izvršiti ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo – zaključuje se u priopćenju DORH-a.

Foto: PU VSŽ (ilustracija)