14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanki Jeleni Dokić ‘fan’ napisao da zahvali ocu na batinama, jer ne bi bila tu gdje jest…

2 min read
- Apsolutno sramotno. Samo ću ovo ostaviti ovdje. Ne treba ništa više reći. Ovaj komentar i ova osoba govore sami za sebe. Odvratno!!! - zaključila je Dokić.

Rođena Osječanka, danas bivša australska, nekoć srpska tenisačica, svojedobni 4. reket svijeta, Jelena Dokić oglasila se na Instagramu poslije ružne poruke/komentara kojeg je primila.

Neimenovani ‘fan’ ustvrdio je kako ona može zahvaliti svom ocu za batine i ponižavanja, jer bez toga ne bi bila danas gdje je, aludirajući pri tome na njezinu situiranost, prisutnost u teniskom svijetu i moć u sportskoj zajednici. Osječanka je, u najmanju ruku, ostala u šoku.

Razumjevanja radi, Jelena Dokić trpjela je užasna ponižavanja i brutalne ispade i fizičke napade vlastitog oca, trnovit put prema teniskom vrhu, u kojem joj vlastita ‘krv’ nije opraštala niti najmanje greške. U svojoj knjizi je opisala brojne situacije, a i na Instagramu, zaključivši i u ovom ‘postu’ kako zaista ne bi bila tu gdje je danas, traumatizirana do mjere da je zamalo počinila samoubojstvo.

– Što je previše, previše je. Uvijek ću govoriti i boriti se za ono što je ispravno. Posebno ću se boriti protiv zlostavljanja, zlostavljanja djece, nasilja u obitelji i borit ću se za svijest o mentalnom zdravlju i protiv laži. Stoga je vrijeme da to prozovemo i prokažemo. Očigledno je u redu što sam bio zlostavljana, pretučena do nesvijesti, pretučena do krvarenja, kožnim remenom… Jer je to bilo dobro za mene i moj tenis i bez toga ne bih bila tu gdje jesam. U pravu si, ne bih bla toliko traumatizirana, do mjere da sam skoro počinila samoubojstvo. Kako odvratno, sramotno i sramotno – napisala je Jelena Dokić u ‘postu’, obrativši se i osobi koja je to napisala i svima drugima…

– I osobi koja je ovo napisala i ako ima još tko da možda misli ovako, onima koji misle da lažem, stvarno se nadam da nitko od tvojih voljenih nikada neće proći kroz zlostavljanje kroz koje sam ja prošla ili razorne posljedice koje je to imalo za moje mentalno zdravlje. Iako mogu čitati takve stvari i ne biti previše pogođena, svejedno me uzrujalo na minutu. Dobro sam i mogu to podnijeti, ali ima toliko ljudi, a posebno žena i mladih djevojaka koje ne mogu. Razmislite o tome kad sljedeći put poželite napisati nešto zlobno, okrutno ili uvredljivo, posebno o nekome koga ne poznajete. Vaša poruka i ono što kažete i napišete može stvarno utjecati na nekoga i njegovu dobrobit – napisala je Jelena, zaključivši…

– Apsolutno sramotno. Samo ću ovo ostaviti ovdje. Ne treba ništa više reći. Ovaj komentar i ova osoba govore sami za sebe. Odvratno!!! – zaključila je Dokić.

Foto: Instagram (screenshot)