2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija zatekla lopove (19 i 24) na djelu! Bježali trčeći… Mlađi uhvaćen u 1:20, stariji u 4:10!

2 min read
- Naime, nakon saznanja o počinjenju kaznenog djela teške krađe u Slavonskom Brodu, u Ulici V. Nazora, policijski službenici su uočili počinitelje „na djelu“, koji su se dali u bijeg trčeći, no policijski službenici su u 1.20 sati sustigli i uhitili 19-godišnjaka na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, dok su 24-godišnjaka uhvatili naknadno u 4.10 sati, u Mesićevoj ulici.

– Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela teške krađe i kazneno djelo prijevare – javlja policija i nastavlja nizati…

– Naime, nakon saznanja o počinjenju kaznenog djela teške krađe u Slavonskom Brodu, u Ulici V. Nazora, policijski službenici su uočili počinitelje „na djelu“, koji su se dali u bijeg trčeći, no policijski službenici su u 1.20 sati sustigli i uhitili 19-godišnjaka na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, dok su 24-godišnjaka uhvatili naknadno u 4.10 sati, u Mesićevoj ulici.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 19-godišnjak i 24-godišnjak, na području Slavonskog Broda, u vremenu od 14. studenoga 2022. godine do 18. siječnja ove godine, tijekom noći, u Horvatovoj, Vukovarskoj, Pilarevoj, Štrosmajerovoj, Mosorskoj, Svačićevoj i Zagrebačkoj ulici, te u Naselju Andrije Hebrang i Trgu Ivane Brlić Mažuranić, provalili vrata, odnosno prozore ili balkonska vrata raznih objekata (ugostiteljskih objekata, pekarnica, rashladnih vitrina kioska, trgovine, mesnice, kladionice, te obiteljskih kuća).

– Potom su nakon što su ušli u unutrašnjost otuđili više desetaka raznih limenki bezalkoholnog i alkoholnog pića, razne cigarete, razne odjevne predmete, te novac (oko 500 eura i oko 4000 kuna), pričinivši vlasnicima veću materijalnu štetu.

– Također je utvrđeno, da je dana 7. prosinca 2022. godine, u Slavonskom Brodu u Ulici K. Kotromanić, 24-godišnjak uslugu prijevoza platio tzv. „filmskim novcem“ – novčanicom od 50 eura (dnevna informacija od 8. prosinca – objavljeno na web stranici policijske uprave pod naslovom: Za plaćanje koristio filmski novac.

– Policijski službenici su 19-godišnjaka i 24-godišnjaka uz kaznene prijave jučer predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će ih potom predati u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)