2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nataša Tramišak od danas u Saboru: “…svojom čašću prisežem da ću dužnost obavljati savjesno i odgovorno…”

2 min read
Bivša ministrica, Osječanka Nataša Tramišak od danas je započela obnašati dužnost saborske zastupnice Republike Hrvatske, aktiviravši svoj mandat po izlasku iz Ministarstva fondova EU.

– Čestitam kolegici Nataši Tramišak na početku obavljanja zastupničke dužnosti… – kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u trenutku ulaska bivše ministrice, nakon čega se prolomio pljesak u Saboru, ustao Goran Ivanović Lac, stisnuo ruku, čestitao i usmjerio ju prema klupama.

Bivša ministrica, Osječanka Nataša Tramišak od danas je započela obnašati dužnost saborske zastupnice Republike Hrvatske, aktiviravši svoj mandat po izlasku iz Ministarstva fondova EU.

Hrvatski sabor je danas odobrio bivšoj ministrici regionalnog razvoja i fondova EU aktivaciju mandata. Na njezinom mjestu do sada je bio Goran Ivanović. No, Ivanović ostaje, jer mu je osječki gradonačelnik Ivan Radić, u dogovoru sa županom Anušićem i stranačkim vodstvom, prepustio saborsko mjesto.

– Zahvaljujem se kolegi Radiću na suradnji i doprinosu – rekao je danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

– S današnjim danom prestalo mi je mirovanje dužnosti zastupnice u Hrvatskom saboru i aktiviran mi je ponovno mandat. Kao što sam i najavila, nakon dužnosti ministrice u Vladi RH, sada kao zastupnica u Klubu HDZ-a, svojom čašću prisežem da ću dužnost obavljati savjesno i odgovorno, držati se Ustava i zakona u svome radu te poštivati pravni poredak i zalagati se za svekoliki razvoj i napredak cijele nam domovine, za dobrobit svih hrvatskih građana. Zahvaljujem se svima na velikoj podršci za nastavak obnašanja političke dužnosti! – napisala je Nataša Tramišak na Facebooku, dijeleći fotografije dolaska i ulaska u Hrvatski sabor.

Foto: