2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U 10 naselja u OBŽ voda iz slavine nije za piće! Povišeni parametri bakterija u cijevima!

1 min read
- Ova obavijest ostaje na snazi do trenutka dostave nove obavijesti od strane DVORAC d.o.o. Valpovo o ispravnosti vode za piće.

Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije jutros je izvijestio kako voda u pojedinim općinama nije za piće. Dostavili su obavijset poduzeća Dvorac, d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo.

– Obavijest za korisnike vode od 18.siječnja 2023.g. na području svih naselja općine Koška (Koška, Niza, Breznica Našička, Ordanja,  Normanci, Topoline, Lug Subotički, Andrijevac, Branimirovac i Ledenik) da prema rezultatima analize pitke vode postoje povišeni parametri bakterija u cjevovodima te preporučujemo da se voda sa slavine ne koristi za piće. Vodu je moguće koristiti za ostale potrebe te za pripremu hrane nakon termičke obrade, odnosno prokuhavanja – javljaju i dodaju…

– Na ostalim područjima isporuke vodnih usluga DVORAC Valpovo (naselja grada Valpovo, općine Bizovac i općine Petrijevci) voda je zdravstveno ispravna za piće.

– Ova obavijest ostaje na snazi do trenutka dostave nove obavijesti od strane DVORAC d.o.o. Valpovo o ispravnosti vode za piće.

– U tijeku su radnje na otklanjanju nesukladnosti kako bi se voda mogla koristiti za piće – zaključuje se u objavi.

Foto: Pixabay (ilustracija)