28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koordinirana akcija susjednih Policijskih uprava! Počinje u subotu u 23 sata! OBŽ je uključena!

2 min read
- sutra će od 23 do 5 sati na svojim područjima provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača - javila je policija, pri čemu sutra znači subotu, 21. siječnja '23.

‘Na meniju’ su alkohol i droga. Tražit će se pojačano testiranje svih vozača u 4 slavonske županije. Iz cijele akcije izuzeta je jedino PU VPŽ, a četiri susjedne policijske uprave (PU osječko-baranjska, PU vukovarsko-srijemska, PU brodsko-posavska i PU požeško-slavonska) imat će koordiniranu zajedničku akciju…

– sutra će od 23 do 5 sati na svojim područjima provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača – javila je policija, pri čemu sutra znači subotu, 21. siječnja ’23.

– Tijekom nadolazećeg vikenda očekuju se proslave „Vincelova“ koje su povezane s konzumacijom alkoholnih pića te se može očekivati da će određeni broj vozača nakon što su  konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima. Upravo zbog toga, u cilju smanjenja rizika od nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu na cestama,  policijski službenici naše policijske uprave će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane mjere u prometu usmjerene na tzv. „četiri ubojice“ u prometu, odnosno alkohol, pojas, brzinu i mobitel kao i na višestruke počinitelje prometnih prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere, dok će se u noći sa subote na nedjelju 21./22. siječnja provoditi preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu – javili su i iz PU PSŽ.

Bez brige, iako nije u koordinaciji, i VPŽ provodi isto…

– U cilju povećanja sigurnosti u prometu će u subotu/nedjelju, 21./22. siječnja 2023. godine od 20 do 04 sata na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola – najavili su.

Nikako to nije ‘bez vraga’. Jer, evo, samo jučer, za radnog dana, izvjesni gospodin se uprizorio u 23:20 u Kolodvorskoj ulici u Osijeku s 2,23 promila. Zatečen je 49-godišnjak iz Osijeka. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

Foto: Pixabay (ilustracija)