2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zastoj u prometu na usponu za Jankovac! Putujte drugi put, poručuju…

1 min read
Cesta je bila, javili su i sinoć i jutros, prohodna. Ali, stvorila se gužva.

– Zbog prevelikog interesa posjetitelja, na cesti do Jankovca u ovim trenucima dolazi do zastoja u prometu te preporučamo svima koji planiraju krenuti put Jankovca da izlet odgode za neki od sljedećih dana… – napisali su na Facebooku iz JUPP Papuk.

Dogodilo se, dakle, nešto čemu je i vaš autor svjedočio prije nekoliko godina, kada u podnožju uspona policija mora preuzeti upravljanje prometom. Naime, iako je cesta prohodna, nesigurnost kod pojedinih vozača, evetualni kraći zastoji u uspomu, stvore probleme i pri silasku vozila, a onda nastane gužva kakvu samo policija može raščistiti.

Inače…

Kako smo i jučer javljali, na 475 metara nadmorske visine, na izletištu Jankovac na Papuku, jednom od omiljenih izletišta Osječana i Slavonaca, solidan je snježni pokrivač. Telefonski su nam, za OsijekExpress.com, iz planinarskog doma poručili kako se zadržalo oko 10-ak centimetara snijega, kako isti još uvijek pada, a posjetitelji ispred doma uživaju. Cesta je bila, javili su i sinoć i jutros, prohodna. Ali, stvorila se gužva.

Foto: Facebook, JUPP Papuk (screenshot)