2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Voda u desetak naselja OBŽ od jučer ponovno zdravstveno ispravna za piće!

1 min read
- ...prema izvršenim ispitivanjima vode od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo voda je zdravstveno ispravna za piće, čime prestaje preporuka za nekorištenje iste za piće - javljaju iz Centra 112.

– Obavijest za korisnike vode za područje svih naselja općine Koška od 23. siječnja ’23.godine… – naslovili su obavijest iz Županijskog centra 112 Osječko-baranjske županije, nastavljajući…

– …prema izvršenim ispitivanjima vode od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo voda je zdravstveno ispravna za piće, čime prestaje preporuka za nekorištenje iste za piće – javljaju iz Centra 112.

Naime…

Prije tri dana je Centar, a nakon saznanja iz Dvorca Valpovo, obavijestio kako voda u pojedinim općinama nije za piće. Dostavili su obavijest poduzeća Dvorac, d.o.o. za komunalne djelatnosti Valpovo. Od 18. siječnja na području svih naselja općine Koška (Koška, Niza, Breznica Našička, Ordanja,  Normanci, Topoline, Lug Subotički, Andrijevac, Branimirovac i Ledenik) prema rezultatima analize pitke vode postojali su povišeni parametri bakterija u cjevovodima. Stoga je bilo preporučeno da se voda sa slavine ne koristi za piće, dočim ju je bilo moguće koristiti za ostale potrebe te za pripremu hrane nakon termičke obrade, odnosno prokuhavanja, rečeno je.

Foto: Pixabay (ilustracija)