2. veljače 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Taekwondo: Pet novih crnih pojaseva u Osijeku! Bravo ekipa!

2 min read
Ovo je dokaz da se u klubu predano i sustavno radi sa svim uzrastima koji uspješno odrađuju svoje obveze, zaključuju u objavi iz kluba, iz TK Osijek.

Na zagrebačkom Sopotu prethodnog vikenda, u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza održan je trenerski seminar za produženje trenerskih, voditeljskih i ispitivačkih licenci za ’23. godinu. Ondje je bilo četvero trenera iz taekwondo kluba „Osijek“. Uspješno su produžili svoje licence. Riječ je o Damiru Zahiroviću, treneru i ispitivaču, kao i voditeljima Lauri Zahirović, Miroslavu Pavliniću i Ivanu Filipoviću.

Istovremeno, održano je i polaganje za majstorska zvanja, za crne pojaseve od 1. do 6. DANA. Polaganje se održavalo pred komisijom od pet članova. Svaki ispit za DAN i POOM zvanje sastojalo se od ispita taekwondo tehnike, formi ili obaveznih sastava, samoobrane, sportske borbe i za DAN zvanja od lomljenja tvrdih predmeta tj. dasaka od 2,5 cm debljine.

Ispitu je pristupilo 117 polaznika, od kojih je njih 113 položilo za viša zvanja.

Za 1. POOM (dječji crni pojas u kojem kandidati polažu sve osim lomljenja tvrdih predmeta) pristupilo je 52 kandidata. Za 1.DAN pristupio je 23 kandidata, za 2. POOM 15 kandidata, za 2. DAN 9 kandidata, 3. DAN 6 kandidata, za 4.DAN 6 kandidata, za 5. DAN 5 kandidata, i 6.DAN jedan kandidat.

Taekwondo klub „Osijek“ imao je pet članova na tom polaganju.

Borna Jerković polagao je za 1. DAN, Patrik Grgić za 2. DAN, Alena Vekić za 3. DAN, Filip Zahirović za 4. DAN i Laura Zahirović za 5.DAN i svi su uspješno položili ispit za više taekwondo zvanje.

Ovo je dokaz da se u klubu predano i sustavno radi sa svim uzrastima koji uspješno odrađuju svoje obveze, zaključuju u objavi iz kluba, iz TK Osijek.

Foto: TK Osijek, Matej Volarević (ustupljeno za objavu)