16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tri dana ‘ludnice’ u Osijeku! Spektakl u dvorani Gradski vrt! Wandercon! Najveći događaj u regiji!

2 min read
Wandercon je najveće muđuregionalno okupljanje gamera, e-sportaša i gamerskih influencera zahvaljujući kojemu će Osijek na tri dana postati središte svemira velikog dijela zajednica Z i Alpha generacija. Gamerski festival Wandercon održava se od 3. do 5. veljače 2023.

Za oko 24 sata, sutra točno u 18 sati, makar će vrata biti otvorena za posjetitelje i ranije, službeno će biti u Osijeku u dvorani Gradski vrt otvoren ‘gamerski’ festival Wandercon. Bit će to istinski spektakl, najveći u regiji, spektakl koji se sadržajem i najavljenim gostima mjeri s ranijim izdanjima Infogamera u Zagrebu. Bit će to 3 dana ‘ludnice’ u dvorani u Osijeku.

Wandercon je najveće muđuregionalno okupljanje gamera, e-sportaša i gamerskih influencera zahvaljujući kojemu će Osijek na tri dana postati središte svemira velikog dijela zajednica Z i Alpha generacija. Gamerski festival Wandercon održava se od 3. do 5. veljače 2023.

– Riječ je o impozantnom gamerskom showu na kojemu će se istovremeno događati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo ovih dana iz Osijeka, odnosno Slavonskog Broda kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam – javljaju iz organizacije događaja, najavljujući dalje…

– Također, Wandercon je idealan za upoznavanje s aktualnim ponudama gamerske industrije i razumijevanje potencijala budućih zanimanja za koja se na tržištu radne snage otvara potreba svaki puta kad se kroz novu igru prezentiraju i nove tehnologije. Vjerujemo da doživljaji na Wanderconu mogu biti zanimljivi učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i roditeljima koji skrbe o pravovremenom upućivanju svoje djece u odabir zanimanja.

Program, ulaznice, sve…, možete naći na ‘web’ stranici wandercon.gg. U prodaji su dnevne i trodnevne (festivalske) ulaznice. Vrata se sutra otvaraju u 12 sati, zatvaraju u 22, a u subotu i nedjelju će Wandercon trajati od 10 do 22 i od 10 do 20 sati.

– Sadržaji za posjetitelje Wandercona organizirani su tipično festivalski, na tri odvojena stagea s fascinantnih 326 četvornih metara LED ekrana. Prva dva stagea rezervirana su za turnirska natjecanja u kojima će sudjelovati pojedinci i timovi specijalizirani za neke od najpopularnijih igara, poput Fortnite, League of Legends, Stumble guys, PUBG, Warzone 2, Apex, Call of Duty, CS:GO, Valorant, FIFA 23, Rocket League , Apex… A treći, najveći i tehnološki najsuperiorniji stage organizatori su osmislili za zabavne sadržaje uz nastupe poznatih influencera i koncertne večeri tijekom kojih će nastupiti Z++ i Hiljson Mendela.

– Dolazak u Osijek potvrdili su poznati gaming influenceri, youtuberi i streameri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore – čija zajednička publika broji 10M+ pratitelja – zaključuju organizatori.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)