30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jugović i Živković potpisali ugovore s NK Osijek! Jugović produžio do ’24., mladi Filip do ’26.

2 min read
Jugović je ugovor potpisao do '24. godine, a Živković prvi profesionalni ugovor na maksimalne tri godine, do '26. godine.

Vedran Jugović i Filip Živković, iskusni 34-godišnji veznjak i 16-godišnji ofenzivac, produžili su svoju vjernost Gradskom vrtu. Jugović je ugovor potpisao do ’24. godine, a Živković prvi profesionalni ugovor na maksimalne tri godine, do ’26. godine.

– Izuzetno mi je drago što smo potpisali nove ugovore s Vedranom Jugovićem i Filipom Živkovićem. Vedran Jugović je naš dokapetan, igrač golemog iskustva i jako važna karika u svlačionici i na terenu, dok je Filip Živković jedan od najtalentiranijih igrača naše škole nogometa koji već ozbiljno kuca na vrata prve momčadi i koji je sigurno budućnost NK Osijek. Čestitam obojici, siguran sam da je ovo značajan trenutak kako za njih tako i za naš Klub – rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

– Svakako da sam vrlo zadovoljan, htio bih se ovim putem zahvaliti Klubu, treneru i posebno mojim suigračima bez kojih ne bi bilo ni ovog čina. Sve je uvjetovano dobrim igrama cijele momčadi u što sam s i ja uklopio. Prvenstveno mi je važno da su me u posljednje vrijeme zaobišle ozljede, da je sve sa zdravljem u redu. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, pa će možda uslijediti i novi potpis. Moja je velika želja bila produžiti suradnju, mislim da ova neka nova priča i ciljevi koji su pred nama mogu biti novi izazov. Naša je nogometna škola, po meni, i najveća vrijednost Osijeka, godinama je slovila za najbolju u Hrvatskoj i „izbacivala“ odlične igrače. U budućnosti vidim da bi taj miks domaćih igrača na terenu i onih koji nam donose novu kvalitetu mogao donijeti puno radosti navijačima – kazao je Jugović.

– Odličan je to osjećaj, za mene koji sam ovdje rođen i komu je zaigrati za NK Osijek još kao dječaku bio san. Nadam se da će za moj klub još biti puno potpisa u karijeri koja je ispred mene. Opet ću istaknuti kako su nama mladima naši stariji igrači, od kapetana pa nadalje, velika podrška i na terenu i izvan njega. Nadao sam se da ću dočekati ovaj trenutak i želja mi se, eto, brzo ostvarila. Dočekao sam potpis ugovora i sada su na redu nove želje. Odnosi se to na što više nastupa, dakako i što veći broj golova koje želim zabiti za Osijek i proslaviti ih s našim navijačima. Sretan sam, naravno, kako ne bih bio u ovakvoj situaciji – zaključio je Živković.

Foto: NK Osijek (screenshot)