28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Poslan u istražni zatvor! 21-godišnjak izvanbračnoj supruzi nanio tjelesne ozljede!

1 min read
Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor - zaključuje se u priopćenju DORH-a.

– U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je 29. siječnja 2023., povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 1. KZ-a i tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a – javlja DORH i nastavlja…

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 21-godišnjak od prosinca 2021. godine do studenog 2022. godine, u mjestima na području Vukovarsko-srijemske županije, u cilju zastrašivanja i dovođenja u ponižavajući položaj izvanbračne supruge teško kršio odredbe Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Osnovano se sumnja i da je 27. siječnja 2023., u cilju tjelesnog ozljeđivanja oštećenice, tijekom verbalnog sukoba nanio joj tjelesne ozljede. 

– Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na žrtvu i svjedoka (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) te postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kaznena djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor – zaključuje se u priopćenju DORH-a.

Foto: Pixabay (ilustracija)