16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Show’ na ulasku u ‘schengenski prostor’: Tuđa osobna iskaznica, krivotvorena viza…

2 min read
Jedna je Turkinja 'glumila' osobu sa švicarskim dokumentima, a jedan Kosovar stigao s krivotvorenom vizom...
zatvor rešetke žica

Svakoga dana, praktički, policija na graničnim prijelazima u Slavoniji izvještava o pokušajima ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim vizama, dokumentima, kupljenim krivotvorinama osobnih iskaznica, radnih i boravišnih dozvola… Ni ovaj vikend nije iznimka. Samo se ‘mjesto radnje preselilo’ s ulaza iz BiH na Bajakovo. Jedna je Turkinja ‘glumila’ osobu sa švicarskim dokumentima, a jedan Kosovar stigao s krivotvorenom vizom…

– U petak, 3. veljače policijski su službenici Postaje granične policije Bajakovo, nakon detaljne provjere dokumenata, utvrdili osnovanu sumnju da je 33-godišnjakinja prilikom ulazne granične kontrole predočila tuđu osobnu iskaznicu – javlja policija i nastavlja…

– Naime, 33-godišnja državljanka Turske je pristupila ulaznoj graničnoj kontroli kao putnica u osobnom automobilu švicarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Švicarske te je predočila tuđu švicarsku osobnu iskaznicu kao svoju.

– Policija je protiv 33-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba osobne isprave te joj je odbijen ulazak u zemljudok je 40-godišnjaku izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 3050 eura zbog počinjenog prekršaja Pomaganje nezakonitih migracija.

– U subotu, 4. veljače su policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo, nakon detaljne provjere istovjetnosti dokumenata, kod 39-godišnjeg državljanina Kosova utvrdili osnovanu sumnju da je prilikom ulazne granične kontrole predočio krivotvorenu ispravu.

– Naime, 39-godišnji državljanin Kosova je pristupio graničnoj kontroli u autobusu kosovskih registracijskih oznaka te predočio krivotvorenu njemačku vizu.

– Policija će protiv osumnjičenika dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave te mu je odbijen ulazak u zemlju – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)