21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Na ulazu iz Srbije: Rekao kako vozi namještaj, a onda se RTG ‘zazelenio’…

1 min read
- Pregledom vozila u kojem je prijavljen uvoz namještaja u EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar uz uporabu RTG uređaja spriječili pokušaj krijumčarenja plina za klima uređaje na graničnom prijelazu Tovarnik – javlja Carinska uprava i dodaje…

– Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik, carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar radi kontrole su izdvojili teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije.

– Pregledom vozila u kojem je prijavljen uvoz namještaja u EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

– Detaljnim pregledom navedenog vozila u istom je pored prijavljene robe pronađeno i 60 kartonskih kutija ispunjenih bocama plina Freon R134A, ukupne neto težine 816,00 kg, a za koje navedeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.

– Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272,00 EUR-a – zaključuje se u priopćenju Carinske uprave.

Foto: Carinska uprava (screenshot)