19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ulov u Slavoniji: Čak 22.000 šteka cigareta skriveno u kamionu! Oko 4,5 milijuna cigareta!

1 min read
- Vozač je od strane policijskih službenika uhićen i poredan pritvorskom nadzorniku - zaključuje Carina.

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik uz uporabu RTG uređaja  spriječili pokušaj krijumčarenja 22000 šteka cigareta u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka – javlja Carinska uprava i nastavlja…

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik  prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin.

– Pregledom vozila u kojem je prijavljena roba za tržište EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

– Detaljnim pregledom navedenog vozila utvrđeno je da se u poluprikolici osim deklarirane robe nalazi i 400 kartonskih kutija u kojima se nalazi 22000 šteka cigareta i to: 16000 šteka cigareta  Winston Blue i 6000 šteka cigareta Winston Fine Line.

– Pronađena roba je oduzeta, a protiv vozača je Područna jedinica – Služba za mobilne jedinice Vukovar podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 257. Kaznenog zakona.

– Cigarete su oduzete, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.200,00 eura oduzeti su kamion i poluprikolica.

– Vozač je od strane policijskih službenika uhićen i poredan pritvorskom nadzorniku – zaključuje Carina.

Foto: Carinska uprava (screenshot)