17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Spašen orao štekavac, nađen na tlu uz obalu Drave! Oporavlja se u ZOO vrtu i čeka prvi let…

1 min read
- Orao štekavac je odmah prebačen u veterinarsku ambulantu na pregled, a nakon toga u Oporavilište Zoološkog vrta Osijek, gdje se i trenutno nalazi.

Bio je uz obalu, na tlu. Dakle, letjeti nije mogao. Trebala mu je pomoć. I ekipa stručnjaka je izašla na teren, a orao štekavac je naposljetku spašen, javlja na Facebooku Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, svjedočeći fotografijama o događaju.

I kada vidite ovu pticu na fotografijama, jasno će vam biti da samo stručni i hrabri smiju i znaju približiti prste njegovom kljunu.

– Prema dojavi djelatnika JU PP Kopački rit, Služba čuvara prirode JU za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije se pobrinula za ozlijeđenog orla štekavca koji je pronađen na lokaciji Regionalni park Mura-Drava (Aljmaški rit) između 2. i 1. kilometra na rijeci Dravi – javljaju na Facebooku iz Javne ustanove, dodajući…

– Orao štekavac je odmah prebačen u veterinarsku ambulantu na pregled, a nakon toga u Oporavilište Zoološkog vrta Osijek, gdje se i trenutno nalazi.

– U spašavanju je pomogao timaritelj Dino Petrina, djelatnik ZOO vrta Osijek – zaključili su.

Foto: Facebook (screenshot)