1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nova akvizicija ŽNK Osijek: Bijelo-plava je i Marija Damjanović!

2 min read
Na njezinom dresu bit će otisnut broj 19, a nosit će ga prema ugovoru do 30. lipnja 2026. godine.

Pojačanje je stiglo u ŽNK Osijek, javljaju iz kluba, dodajući kako je njihovom članicom postala Marija Damjanović, dosadašnja igračica iz Brčkog, tamošnje Lokomotive. U redove ŽNK Osijek stigla je studentica fizioterapije, medicinska sestra, bivša kapetanica ŽFL Lokomotiva Brčko.

– Damjanović je rođena 16. kolovoza 2000. godine u Brčkom (BiH), a nogometom se aktivno počela baviti s 13 godina u tamošnjem ŽFK Lokomotiva Brčko – pišu iz kluba o Damjanović iz kluba, nastavljajući…

– Prolazeći kroz sve kategorije natjecanja u bosanskohercegovačkoj ženskoj nogometnoj ligi, u tome klubu se zadržala punih 10 godina i iz njega naposljetku otišla s kapetanske pozicije. Prelazak u ŽNK Osijek za nju je stoga prvi transfer u igračkoj karijeri. Uz aktivno bavljenje nogometom Marija je završila medicinsku školu, te trenutno studira fizioterapiju.

– Oduvijek me zanimao nogomet, a kada se pokazalo da mi dobro ide, bilo mi je logično uključiti se u domaći klub. Vjerujem da je tu malo prste uplela i genetika, moj otac je bio nogometaš, i to dosta dobar, tako da mi je ljubav prema nogometu sigurno došla i od njega. U ŽFK Lokomotiva Brčko igrala sam u svim kategorijama, kao i u svim BiH reprezentativnim kategorijama, od U16 do „A“ ekipe, ali se nikada nisam odlučila otići iz Brčkog do sada – kazala je Damjanović za klub, nastavivši…

– ŽNK Osijek je veliko ime u ženskom nogometu i meni je čast postati dio te priče. Posebno u ovome trenutku kada je ekipa odlična i kada je jasno da samo treba ići hrabro naprijed u susret velikim stvarima i sjajnim rezultatima. Sigurna sam da predanim radom i igrom mogu doprinijeti budućim uspjesima kluba. Ništa manje od prvog mjesta u prvenstvu ovaj klub ne očekuje, pa tako i ja, što me ispunjava adrenalinom i pozitivnom tremom! – kaže Marija.

Na njezinom dresu bit će otisnut broj 19, a nosit će ga prema ugovoru do 30. lipnja 2026. godine.

– ŽNK Osijek mi je uvijek odavao dojam kvalitetnog sportskog kolektiva. Igrala sam s ŽFK Lokomotiva Brčko nekoliko utakmica protiv Osječanki i po onome što sam vidjela vjerujem da ću se dobro snaći. Dvije ŽNK Osijek igračice i poznajem iz BiH reprezentacije, Mejremu Medić i Nikolinu Vujadin, kao i pomoćnu trenericu, Ivonu Knezović. Tako da svakako ne dolazim u potpuno nepoznato okruženje. Uzbuđena sam. Veselim se upoznati ostale članove ekipe i stručnog stožera, zaigrati, pronaći svoje mjesto – zaključila je.

Foto: ŽNK Osijek (screenshot)