28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Evo gdje će se ovog proljeća i ljeta u Osijeku prodavati sladoled, kokice…

2 min read
Ako koga zanima natjecati se, kondicije natječaja nalaze na mrežnim stranicama Grada Osijeka.

Iako je vani hladno i ove nam stvari još zacijelo nisu ni na kraj pameti, objavljeni natječaji govore da se razmišlja dosta unaprijed, a mi imamo priliku već sada znati gdje će u Osijeku s toplijim danima biti raspoređene ledenice za prodaju sladoleda, kao i pokretne naprave za prodaju kokica, šećerne vate i balona. Naime, Grad Osijek objavio je dva natječaja.

Objavljeni su tako natječaji za za davanje u zakup zemljišta na površini javne namjene na području grada Osijeka, za postavljanja ledenica za prodaju sladoleda i za davanje u zakup zemljišta na površini javne namjene radi postavljanja pokretnih naprava – “automata” za prodaju kokica, šećerne vate i balona na području grada Osijeka.

Lokacije za ledenice sladoleda, sukladno natječaju, bit će – Šetalište kardinala F. Šepera u Osijeku – kod pješačkog mosta s desne obale rijeke Drave, zatim Sjenjak u Osijeku – južna strana Šet. J. Petovića, na zelenoj površini uz promenadu, zapadno od kioska tvrtke Tisak plus d.o.o., i Tvrđavica, Sjevernodravska obala – istočno od dječjeg igrališta, sjeverno od pješačke staze koja ide od parkirališta s istočne strane igrališta. Lokacije se daju u zakup od 1. travnja do 31. listopada 2023. godine. Tko god na natječaju bude najpovoljniji za grad, plaćat će od 79,62 eura mjesečno.

Kada je riječ o mjestima za prodaju kokica, šećerne vate i balona, 10 je lokacija – Ugao Šetališta kardinala F. Šepera i Ribarske ulice, Šetalište kardinala F. Šepera kod spomenika Picassa, Šetalište kardinala F. Šepera kod pješačkog mosta, Ugao P. Pejačevića i Trga A. Starčevića kod knjižare NOVA, Ugao S. Radića i Kapucinske ulice kod kina Urania, Sjenjak istočna strana robne kuće IPK, Trg bana J. Jelačića ispred robne kuće Doma, Zeleno polje – okretište tramvaja, Vukovarska – Trpimirova – jugoistočna strana križanja kod „fiće“ i Lijeva obala Drave kod ZOO HOTELA. Vremenske i cjenovne odrednice su iste.

Ako koga zanima natjecati se, kondicije natječaja nalaze na mrežnim stranicama Grada Osijeka.

Foto: