28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stadion na Pampasu ima i ‘mali pritvor’! NK Osijek: “To je po UEFA-inim standardima”

1 min read
Naime, kako nam otkrivaju iz NK Osijek, novi stadion na Pampasu imat će, uz sav ostali komfor, natkrivene tribine, salone... čak i prostoriju za pritvor eventualnih izgrednika na nogometnoj utakmici.

Iako je ‘na prvu’ iznenađujuće, ne bi čovjek očekivao takav smještaj i na stadionu, riječ je zapravo o UEFA-inim standardima i novi stadion to, zaparvo, mora imati. Štoviše ima svaki noviji stadion. Samo je Gradski vrt bio i jest bez, jer je građen sredinom ’70-ih godina kada baš nismo pratili te standarde. A nisu, moguće je, ni postojali.

Naime, kako nam otkrivaju iz NK Osijek, novi stadion na Pampasu imat će, uz sav ostali komfor, natkrivene tribine, salone… čak i prostoriju za pritvor eventualnih izgrednika na nogometnoj utakmici.

Riječ o svojevrsnom pritvoru, prostoriji za ‘brzo djelovanje’, prostoru u kojeg nadležni organi, do dolaska mjerodavnih, do dolaska prijevoza, mogu zadržati izgrednike.

– To je zahtjevano UEFA-inim pravilima i standardima. Ništa novo u europskim nogometnim okvirima. To je prostor namijenjen za policijske poslove, za svojevrsni pritvor – kazao nam je ukratko glasnogovornik NK Osijek Mario Mihić.

Kako izgleda, ne znamo do obilaska stadiona po dovršetku njegove izgradnje.

Nadamo se da prostoriju neće nitko morati upotrijebiti, već će navijanje i ponašanja na novom stadionu biti fair i korektno, bez izgreda.

Foto: Pixabay (ilustracija)