29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Star je, ali i dalje jedan od najbržih! Moguće probijanje zvučnog zida iznad Slavonije!

1 min read
- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.
mig 21

Iako star, još uvijek je jedan od najbržih na svijetu. I svakako sposoban probiti zvučni zid. MIG-21, odnosno eskadrila istih, bit će na nebu iznad Slavonije danas do 16 sati, a onda su moguća i probijanja zvučnog zida, javljaju iz ministarstva. Inače, MIG-21 leti brže od 2.000 km/h.

– U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u četvrtak 16. veljače 2023. godine od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida – javlja MORH i dodaje…

– Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

– Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.
Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)