28. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zašto muškarci pale klimu, a žene grijanje? Žene su evoluirale!? To je zato da se razdvojimo!?

1 min read
Naime, otkrveno je ka je sve to isto prisutno i kod brojnih ptica i sisavaca. Ženke preferiraju ugodno i toplo gnijezdo, jazbinu..., a mužjacima je sve O.K.

Jedna je teorija da su žene, zapravo, evoluirale. Teorija je da žene intenzivnije osjećaju hladnoću od muškaraca jer to razdvaja spolove i sprječava eventualno nastajanje sukoba. Makar se, zapravo, češće čini da ih generira kada muškarci ljeti češće pale klimu, a žene zimi pojačavaju grijanje.

Naime, otkrveno je ka je sve to isto prisutno i kod brojnih ptica i sisavaca. Ženke preferiraju ugodno i toplo gnijezdo, jazbinu…, a mužjacima je sve O.K.

– Ta razlika nije nastala da bismo bili u svađi, već suprotno. Cilj je natjerati par da se malo udalje jedno od drugog kako bi svatko uživao malo ​​u miru i tišini – rekla je dr. Eran Levin sa Sveučilišta u Tel Avivu.

I kada govorimo o pticama selicama, mužjaci zimu provode u hladnijim područjima nego ženke. Nadalje, ženke šišmiša se skupljaju u kutu, a mužjaci ostaju u prolazima. I kod sisavaca mužjaci idu u sjenu, u hlad, a ženke na sunce, prenosi B92, piše N1.

Foto: Pixabay (ilustracija)