1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Radić na 52. Slavonskom sijelu: Osijek je urbana sredina koja drži do svoje tradicije

2 min read
Manifestaciju su posjetili i osječki gradonačelnik Ivan Radić, njegov zamjenik Dragan Vulin te saborski zastupnik Goran Ivanović.

Tamburaško društvo ,,Pajo Kolarić”, u subotu je navečer u Studentskom centru Osijek organiziralo 52. Slavonsko sijelo. Tradicionalna manifestacija i ove je godine osigurala dobru zabavu i izvrsne glazbenike, te prikaz tradicijskih nošnji Slavonije uz bogato ukrašene stolove na kojima su se mogli pronaći brojni slavonski specijaliteti.

Manifestaciju su posjetili i osječki gradonačelnik Ivan Radić, njegov zamjenik Dragan Vulin te saborski zastupnik Goran Ivanović.

Čestitavši organizatorima na očuvanju hrvatske tradicijske kulture i glazbe, gradonačelnik je istaknuo kako je Osijek urbana sredina koja drži do svoje tradicije.

– Činjenica da se Slavonsko sijelo održava više od pola stoljeća govori sama za sebe, a hvalevrijedan je i rad Društva s mladima koji su jamstvo očuvanja tradicije. Večeras se okupio velik broj ljudi, siguran sam da će uistinu biti veselo i ugodno, i da ćemo osjetiti sve ono po čemu je Slavonija jedinstvena – poručio je gradonačelnik Radić.

Na Sijelu su i ove godine izabrane najljepše muške, ženske i dječje narodne nošnje te najbolje uređeni stolovi s domaćom hranom. Organizirana je i bogata tombola. Goste je zabavljao TS Ravnica, a pjesmom se predstavio i juniorski tamburaški orkestar STD-a Pajo Kolarić.

Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je redovitom funkcioniranju tog velikog društva i kulturne institucije koja u Osijeku djeluje od 1954. godine i kroz koju je prošlo više od dvije tisuće članova, od kojih su se mnogi dokazali hrvatskoj tamburaškoj sceni.

Tekst i foto: Grad Osijek