1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Istra je slavila, ali ‘oko sokolovo’ kaže: Erceg je odavno trebao biti kažnjen!

2 min read
Sažetak riječi Strahonje jest kako je sudac propustio dmah na početku pokazati Ercegu žuti karton. Simulirao je, provocirao, ulazio u sukobe kasnije.

Mario Starhonja, oko sokolovo emisije Stadion, ustvrdio je kako je posao sudaca u minulom kolu HNL-a odrđane više nego dobro, ali primjedbi ima na suđenje Ante Čuljka, suca utakmice 22. kola između Istre i Osijeka, završenu pobjedom Puljana 1-0.

Sažetak riječi Strahonje jest kako je sudac propustio dmah na početku pokazati Ercegu žuti karton. Simulirao je, provocirao, ulazio u sukobe kasnije. Njegov pad u 16-ercu Osijeka nakon duela s Jugovićem gledao se putem VAR-a čak 8 minuta, a onda je Čuljak procijenio kako nema penala.

– Erceg je pokušao inscenirati, simulirati slobodan udarac. Sudac je loše ušao u utakmicu, propustio je provoditi pravila nogometne igre i nije kažnjavao igrače za nesportsko ponašanje i simuliranje, kao u ovoj situaciji. I onda druga situacija, identičan prosvjed igrača Istre koji je jednako tako prošao nekažnjeno. Je li ruka kažnjiva ili ne, čini se da nije, ali to je najmanje bitno. Najbitnije je kazniti nesportska ponašanja. Sudac je izgubio kontrolu nad utakmicom i to nije bilo dobro dalje za njega. I jedna i druga situacija imaju težinu žutog kartona.  Što se tiče same situacije, je li bio kazneni udarac ili nije, sudac je bio dobro pozicioniran, za njega je bilo simuliranje. Mislim da je ovdje igrač koji ulazi svojim lijevim koljenom ipak minimalno zahvatio igrača, a Erceg je trebao dobiti ponajmanje žuti karton za simuliranje. Trebao ga je dobiti i nakon bacanja, zbog tog nesportskog ponašanja – rekao je Strahonja, piše 24 sata.

Inače, Istra je jedini gol zabila u 57. minuti. Erceg je nadskočio Čeberka, lošta došla do Boultama, vratio ju je Ercegu, a on matirao Malenicu. Opet se uključio VAR. Ramon Mierez je u 78. minuti opravdano dobio crveni karton zbog udaranja Ercega, procijenjeno je u emisiji.

Foto: Pixabay (ilustracija)