19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Djelatnica jedne slavonske općine nasjela na lažni mail i platila preko 38.000 eura!

1 min read
- Misleći da se radi o e-pošti od osobe koja odobrava plaćanja, djelatnica je na bankovni račun (koji je otvoren u Portugalu), uplatila preko 38.000 eura.

Dogodilo se već, događalo se…, a evo i – opet! Jedna slavonska općina ostala je ‘kraća’ za iznos od preko 38.000 eura jer je djelatnica dovedena u zabludu kako joj je odobreno plaćanje. Ime općine policija ne navodi, ali je izvjesno kako je s područja Brodsko-posavske županije. A novac je završio na portugalskom računu.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Pu brodsko-posavske zaprimili su kaznenu prijavu od općine sa područja Brodsko-posavske županije, za kazneno djelo „Prijevara“ – javlja policija i nastavlja…

– Naime, sredinom siječnja 2023. godine djelatnica općine je zaprimila elektroničku poruku od nepoznate osobe kojom je dovedena zabludu, a s osobom je nastavila komunikaciju.

– Misleći da se radi o e-pošti od osobe koja odobrava plaćanja, djelatnica je na bankovni račun (koji je otvoren u Portugalu), uplatila preko 38.000 eura.

– Policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela „Prijevara“, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)