28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radnika Hrvatskih šuma izboli stršljeni! Sud presudio da mu firma mora platiti odštetu!

1 min read
Kako je događaj bio na radnom mjestu, sutkinja je naložila Hrvatskim šumama plaćanje odštete radniku od 582 eura, kao i podmirenje 1.000 eura odvjetničkih troškova.

Hrvatske šume moraju platiti odštetu svom radniku. Naime, u šumi su ga izboli stršljeni, završio je na hitnoj, a poduzeće mora platiti odštetu.

Kako piše portal Danica.hr, u presudi stoji kako se sve dogodilo u rujnu prošle godine u prijepodnevnim satima u šumi kod Stare Gradiške.

– U početku sam osjetio dva uboda po glavi, a potom i u predjelu prsa. Kolege su mi pomogli u rastjeravanju stršljena i odmah smo krenuli prema vozilu jer sam počeo osjećati slabost, teško sam disao i osjećao izuzetan strah – ispričao je izbodeni radnik Hrvatskih šuma na sudu, navodi portal, dodajući i kako je sudski vještak u nalazu naveo kako je radnik dobio steroidne protuupalne lijekove, potom antihistaminik…, svakako lijek za zaštitu želuca, što je slučaj kod davanja kortikosteroida.

Poslije terapije mu je, navodi portal, bilo bolje, ali je nakon napada stršljena imao ogroman strah da neće preživjeti, navodi se iz nalaza sudskog vještaka.

Sutkinja je, dodaje portal Danica.hr, smatrala kako je nedvojbeno ‘utvrđeno da je u navedenom štetnom događaju tužitelj zadobio laku tjelesnu ozljedu, dakle, nesporno je da mu je u istom štetnom događaju povrijeđeno pravo osobnosti na tjelesno zdravlje’.

Kako je događaj bio na radnom mjestu, sutkinja je naložila Hrvatskim šumama plaćanje odštete radniku od 582 eura, kao i podmirenje 1.000 eura odvjetničkih troškova.

Foto: Pixabay (ilustracija)