29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Predstavljanje Slavonije i Baranje u Münchenu! Buša i ‘gajdaš’ najzanimljiviji…

1 min read
- Ono što je izazvalo posebno oduševljenje publike bio je glazbeno-animacijski "performans" umjetnika iz Baranje koji su uz gajde, pjesmu te "lipu" i "strašnu" bušu predstavili dijelić atraktivnih doživljaja koje Slavonija i Baranja nude! 

– U Münchenu se ovaj tjedan održava turistički sajam “f.re.e”, najveći međunarodni turistički sajam u Bavarskoj na kojem je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska. Uz predstavljanje cjelokupne turističke ponude Hrvatske na sajmu, održavaju se i brojna popratna događanja koje imaju za cilj povećanje broja gostiju s njemačkog tržišta – javlja TZ OBŽ i dodaje…

– Tako je u srijedu, 22. veljače, održana zajednička promocija u suradnji Croatia Airlines d.d., TZ Osječko-baranjske županije, TZ grada Osijeka, Zračne luke Osijek, TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ općine Bol. Na prezentaciji, na kojoj je sudjelovalo oko 50 turističkih agenata s područja Bavarske, uz promociju letova koji spajaju München i Osijek cijele godine te sezonski München i Brač, predstavljena je turistička ponuda Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. 

– Ono što je izazvalo posebno oduševljenje publike bio je glazbeno-animacijski “performans” umjetnika iz Baranje koji su uz gajde, pjesmu te “lipu” i “strašnu” bušu predstavili dijelić atraktivnih doživljaja koje Slavonija i Baranja nude! 

– Osim na prezentaciji, destinacija Slavonija se predstavila na sajmu “f.re.e.” u suradnji pet slavonskih županijskih turističkih zajednica na štandu Hrvatske turističke zajednice te Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek – zaključuju.

Foto: TZ OBŽ (screenshot)