19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Opet!? Alarm za Osijek i Slavoniju! U subotu mogući udari vjetra iznad 65 km/h!

1 min read
Državni hidrometeorološki zavod najavio je upozorenje, takozvani 'žuti alarm', upozorenje prvog stupnja, za veći dio zemlje, a za 'osječku regiju', za Osijek i Slavoniju, zbog mogućih jakih udara vjetra.

Još nismo zaboravili kako je vjetar kidao krov vanjskog dijela tržnice u Osijeku, sirene vatrogasaca zavijale Osijekom i cijelom Slavonijom, kako su vatrogasci Osijeka proveli dan i večer na krovu ‘interne klinike’ KBC-a u Osijeku pokušavajući popraviti limeni krov, a već je najavljen novi mogući ‘show’ prirode, za subotu, 25. veljače.

Državni hidrometeorološki zavod najavio je upozorenje, takozvani ‘žuti alarm’, upozorenje prvog stupnja, za veći dio zemlje, a za ‘osječku regiju’, za Osijek i Slavoniju, zbog mogućih jakih udara vjetra.

Podsjećamo, prije nekoliko tjedana vrijedilo je gotovo istovjetno upozorenje. Ne znači da će se ponoviti, ali vrijedi na umu imati da su onomad udari vjetra prelazili 65 km/h, bili i snažniji. Bili su i do 90 km/h, uglavnom oko 60 km/h. Bilo je to 4. veljače, prije tri tjedna.

– Vrijedi od 25.2.’23. od ponoći do 25.2.’23 do ponoći. Stupanj pripravnosti: Žuto. Povremeno jak jugozapadnjak, popodne u okretanju na sjeveroistočnjak. Najjači udari vjetra > 65 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom – najavili su iz DHMZ-a.

Inače, promjena vremena najavljena je za ovaj vikend, a takve stvari budu često praćene jakim vjetrom. Oprez!

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)